Deel dit artikel
-

Microsoft geeft niet op: nieuwe Surface

Microsoft introduceert binnen enkele weten zijn nieuwe Surface-tablet. Surface 2 zal in twee kleuren, zwart en wit beschikbaar zijn. Met Windows RT 8.1.

Details zullen rond 23 september bekend worden gemaakt, maar naar verluidt draait de Surface 2 met 10.6 inch scherm op een nVidia Tegra 2 en garandeert Microsoft acht uur accutijd. Veel veranderingen worden niet verwacht, al zou er een zogenoemde kickstand ingebouwd zijn, zodat het apparaat niet alleen in landschapsstand maar ook in portretmodus rechtop geplaatst kan worden. De Surface Pro 2 krijgt verder een Haswell-cpu en 8 GB RAM geheugen.

Opvallend: Microsoft laat de afkorting RT vallen. Die aanduiding gebruikte Microsoft voor het onderscheid met de Pro-versie. Op Surface Pro kunnen ook normale Windows-programma’s draaien.

Voor Microsoft wordt het erop of eronder. De eerste Surface RT versie werd een flop. Microsoft moest eerder dit jaar negenhonderd miljoen dollar afschrijven op zijn tablet. De prijzen zijn al fors verlaagd. Het probleem lijkt vooral te zijn dat Microsoft te laat in de tabletmarkt is gestapt en iOS en Android zich reeds als de standaard op dit gebied hebben ontwikkeld. Consumenten kunnen hun gebruikte iPad overigens inruilen voor een waardebon van minstens 200 dollar, die ze kunnen besteden aan een tablet van Microsoft.

Naar verluidt werkt Microsoft ook aan een Surface mini, maar die zou later worden gelanceerd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen

Microsoft is zeker te laat. De Surface RT is een prima apparaat maar maakt geen of te weinig indruk op de Apple / Android gebruiker. Wel hoop ik dat ze bij de nieuwe Surface een betere camera inbouwen. Die was echt drama.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond