Deel dit artikel
-

RTL XL, Eredivisie Live en Pathé Thuis naar XBox

Xbox 360 kondigt een nieuwe samenwerking met Nederlandse app-partners RTL XL, Eredivisie Live en Pathé Thuis. De Xbox 360 ontwikkelt zich daarmee van game- naar entertainmentplatform.

Xbox 360 wil met de samenwerking het lokale entertainment aanbod op de Xbox 360 console verder uitbreiden. In de loop van dit najaar en komend voorjaar zullen de diensten van deze Nederlandse entertainment partners kunnen worden ervaren op Xbox 360, zo laten de betrokken partijen weten. Met de toevoeging van dit aanbod zal het mogelijk zijn content van één van de zenders van RTL, voetbalwedstrijden en films te bekijken via de Xbox 360 console.

Gisteren ging er al geruchten dat Microsoft een nieuwe versie van XBox op de markt wil brengen die moet concurreren met de mediaspelers van Apple en Roku. Dat meldt The Verge op basis van meerdere bronnen.

De nieuwe mediaspeler zou gebaseerd zijn op de hardware van XBox, en volgend jaar moeten verschijnen. Als software zou een uitgeklede variant van Windows 8 worden gebruikt, met software die op Microsoft Surface RT draait, de recente tablet van de softwarereus.

Verdere details zijn niet bekend, maar het lijkt erop dat Microsoft de markt voor Apple TV, Roku en Boxee op het oog heeft. Deze (Amerikaanse) mediaspelers voor streaming video verkopen nog geen grote aantallen, maar hun populariteit neemt wel toe.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond