Deel dit artikel
-

Mobile Convention: Banken bevestigen lancering iDEAL mobiel

Webwinkels moeten zich opmaken voor de toestroom van nieuw publiek, omdat betaalsysteem iDEAL vanaf deze zomer breed wordt uitgerold.

Zojuist bevestigden Rabobank en ABN AMRO dat ze in de zomer de mobiele versie van het bekende internetbetalen gaan aanbieden. “Dan staan er in een keer miljoenen kopers voor de deur”, aldus David Jan Janse van Rabobank.

Mobielspecialist Janse nam zojuist met zijn collega’s van ING en ABN AMRO deel aan een paneldiscussie over bankieren tijdens Mobile Convention Amsterdam. ING was laat op mobiele toneel te zien, maar oogst nu respect van de andere banken met de snelheid waarmee het zich op dit terrein ontwikkelt. De bank was in december 2011 dan ook de eerste om iDEAL mobiel te introduceren.

Webwinkels en online dienstverleners zien dat gemiddeld tussen de vijf en vijftien procent van het verkeer aan hun website van mobiele dragers komt. Dat zijn zowel telefoons als tablets. De minderheid van hen heeft zijn site echter geoptimaliseerd op dit mobiele verkeer. Nu de mobiele versie van iDEAL zich aandient, betekent dat dat ze ondernemers omzet laten liggen door hun sites niet geschikt te maken voor het publiek.

Foto: essygie (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Adri Ulfman

Nu gaan we de kracht van instant activatie (right time; right place) mee maken. Let’s all go mobile!

John

probleem met ideal mobiel is dat het nog verre van ideaal is: je hebt nog steeds die akelige identifier nodig voor elke transactie, dus in de praktijk niet bruikbaar voor thuis op de bank of in de trein, want dat ding zit niet altijd in je broekzak.
De identifier heb je alleen niet nodig als de webshop al in je favorieten staat: maar dat levert juist weer security challenges op (gestolen telefoon…)

Dus al vind ik het goed dat de banken stapjes vooruit nemen, is duidelijk dat er voorlopig nog lang geen sprake is van een op grote schaal toepasbaar betaalmiddel. Ben benieuwd of er Emerce klanten zijn met positieve ervaringen met andere mobiele betaalmethoden?

WJ

Ik hoop dat ze snel komen met app-to-app hooks zodat het echt een postieve ervaring wordt. Degene die hun ‘eigen’ bank App niet geinstalleerd hebben, kunnen dan gebruik maken van de mobiele website.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond