Deel dit artikel
-

Mobile Convention: NU.nl zoekt app voor in auto’s

Nieuwsuitgave NU.nl zoekt naar een manier om zijn nieuws ook aan automobilisten te kunnen voeren terwijl ze autorijden. De inkomsten uit de mobiele markt zijn nog beperkt en liggen voor Sanoma Media niet boven de half miljoen per maand.

Herman Kienhuis van Sanoma Ventures gaf tijdens Mobile Convention Amsterdam te kennen dat NU.nl zijn mobiele bereik nog verder wil vergroten. Dan gaat het niet om apps voor telefoon of tab, maar richting de auto. Immers, zijn miljoenen bestuurders ontvankelijk voor nieuws dat ze nu doorgaans via een publieke of commerciële radiozender tot zich nemen.

Technische details geeft hij niet over Sanoma’s wens. De uitgeverij kan enerzijds denken aan projecties van nieuws op autoruiten, anderzijds aan mobiele apps die het nieuws voorlezen. “Daar kijken we nu naar.” Het lijkt echter niet de vraag of zo’n mobiele nieuwsapplicatie er komt, maar wanneer.

Kienhuis, tegenwoordig verantwoordelijk voor investeringsvehikel Sanoma Ventures, omschrijft de bijdrage van het mobiele kanaal aan Sanoma’s omzet ‘beperkt’. “Dit jaar willen we verdubbelen met omzet, downloads en pageviews. Alles.” Vorig jaar lag de gemiddelde maandomzet op twee ton. De ambitie voor dit jaar is het dubbele.

Foto: steffenz (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

herman kienhuis

Graag voeg ik hier nog even wat context aan toe. ik noemde het voorbeeld van een NU.nl ‘in-car’ app als voorbeeld van cross-platform denken, waarbij de consument zijn dienst, in dit geval NU.nl, moeiteloos op elk platform kan gebruiken, waarbij persoonlijke instellingen, favorieten, leeslijsten etc. automatisch meegaan. ik noemde naast de auto als mogelijk nieuw platform, ook de (meer gebruikelijke) PC, mobile, tablet en connected TV platformen en (de al lang verwachte maar nog niet aangeslagen) connected koelkast :-). In het geval van auto’s kijken we met belangstelling naar de nieuwe app platformen die worden gelanceerd en denken we vast na hoe en op welke termijn we daarop willen inspringen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond