Deel dit artikel
-

Domein- en handelsnamen Music Store geveild

Morgen worden de intellectuele eigendomsrechten van het failliette Music Store online geveild. Het bedrijf maakte onlangs een doorstart onder een andere naam, maar voor tien winkels viel definitief het doek.

De entertainmentwinkel heeft wel eens (flink) betere tijden gekend. Ooit was het de tweede muziekketen van Nederland, maar in oktober 2010 was de klap van de crisis voelbaar. Veertig van de toen honderdtwintig filialen moesten sluiten.

In maart 2012 vroeg de nieuwe eigenaar Hermans Holding wederom het faillissement aan. Vijftig franchewinkels gaan door als Music & More, de resterende tien winkels worden omgebouwd tot Jamin filialen, die ook tot de Hermans Groep behoren. Belangrijkste oorzaak van de malaise zijn de langlopende huurcontracten van de winkeleigenaars.

Te koop zijn een aantal handels- en domeinnamen zoals Media Store, Music Corner, Music House en Music Shop, musicstore.nl, ticket-store.nl, sounds.nl en itunes-musicstore.nl

Geïnteresseerden kunnen vanaf 23 mei om 17.00 uur online meebieden. De veiling sluit op woensdag 30 mei om 15.00 uur.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ivo

Rare gang van zaken dat de domeinnamen en merken los verkocht worden. Het kan dus zo zijn dat deze bij twee verschillende partijen belanden waarna bijvoorbeeld de merkhouder de domeinnaam weer opeist van de andere koper.

Sander

Het zijn allemaal vrij generieke en duidelijk beschrijvende domeinnamen. Nog los van de domeinnaam sounds.nl, maar ook de varianten op musicstore zijn in mijn optiek moeilijk te beschermen. Zo zag ik dat de domeinnaam http://www.schoenen-reus.nl ook te koop staat, ik vraag me dan ook af hoe het merkrecht zich staande houdt bij dergelijke domeinnamen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond