Deel dit artikel
-

MWC 2012: Nokia zoekt de breedte op

Nokia maakt haast met de uitrol van zijn Lumia-serie, de tot nu toe succesvolle mobiele telefoons met Windows Phone. Vooral de onderkant van de markt lijkt interessant te worden.

Vanochtend werd de Lumia 610 aangekondigd, met 189 euro de goedkoopste uit te serie. Dat is volgens Nokia te danken aan een bijgewerkte versie van de Windows Phone die ook op tragere processors draait. Ook met een Qualcomm-chipset en 256 MB ram geheugen zou dat moeten dat lukken. Met die 610 wil Nokia de Chinese markt veroveren, maar er werd vanochtend op het Mobile World Congress in Barcelona ook een aantal nog goedkopere (Symbian) mobiele telefoons aangekondigd, waaronder de Asha 302 (95 euro) met toetsenbord en toegang tot Microsoft Exchange mailservers.

De eerder gelanceerde Lumia 900 wordt ook in Europa uitgebracht, maar dan voorzien van ondersteuning voor HSPA+ in plaats van LTE. LTE is in grote delen van Europa nog niet beschikbaar. De Lumia was eerst alleen in de VS verkrijgbaar.

Op het Mobile World Congress werd zojuist ook Nokia 808 Pureview aangekondigd, een Symbian-apparaat waarmee men foto’s kan maken van 41 megapixels. Bellen is niet echt handig, maar bestanden versturen naar bijvoorbeeld Facebook gaat wel. Het is een eerste voorbeeld van consumentenelectronica waarmee het Finse bedrijf weer wat marktaandeel probeert terug te veroveren.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jaap Willem

@Jan
Met de pureview is het wel mogelijk om te bellen
Van de product pagina:
Talk time (maximum):
GSM up to 11 h
WCDMA up to 6.5 h
Standby time (maximum):
GSM up to 465 h
WCDMA up to 540 h

http://europe.nokia.com/find-products/devices/nokia-808-pureview/specifications

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond