Deel dit artikel
-

MWC: Betaalsysteem PayPal naar Europa

PayPal brengt zijn systeem voor bankkaartbetalingen, PayPal Here, naar Europa. Het is een extern apparaat bestemd voor winkeliers dat aan de mobiele telefoon kan worden gekoppeld.

Met het apparaat, dat via Bluetooth met een iPhone of Android smartphone communiceert, kan de chip van een bankkaart worden uitgelezen. Maar ook zijn PayPal betalingen mogelijk. Het werd al eerder in de Verenigde Staten, Australië en Japan uitgerold.

PayPal Here heeft flink wat concurrentie, onder meer van Square, dat een soortgelijk apparaat op de bracht bracht. Deze kaartlezer van dit bedrijf is gratis, maar winkeliers betalen wel een percentage van de omzet. Square heeft de Europese markt nog niet betreden.

Om die reden lijkt PayPal haast te willen maken. De zogenoemde Chip en PIN-versie van PayPal Here zal in Engeland worden gelanceerd. Andere markten volgen later.

Intussen is Visa van plan om zijn API ter beschikking te stellen aan bedrijven die mobiele platforms ontwikkelen. Kassasystemen kunnen zo makkelijker aan betaalgateways als CyberSource en Authorize.Net worden gekoppeld. Daarnaast gaat Visa zijn testprogramma voor contactloze NFC-betalingen via de Visa payWave applicatie uitbreiden. Visa is trouwens een van de investeerders van Square.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond