Deel dit artikel
-

Neckermann vraagt uitstel van betaling aan

Postorderbedrijf Neckermann heeft uitstel van betaling aangevraagd nadat investeringsmaatschappij Sun Capital zijn steun aan een sociaal plan heeft ingetrokken.

De moedermaatschappij zegt dat het bedrijf – vernoemd naar de Duitse koopman Josef Neckermann – onder de huidige financiële voorwaarden niet kan worden voortgezet.

Het bedrijf was bezig met een inhaalslag die het Nederlandse Wehkamp, maar ook rivaal Otto, allang achter de rug heeft: Neckermann zou een internetwinkel worden en de papieren catalogus zou verdwijnen. In 2010 leek dat nog goed te gaan, maar de hoop op zwarte cijfers vervloog in 2012.

De reorganisatie zou het verlies betekenen van 1.380 banen.

In Nederland en België werken 500 mensen bij Neckermann. Over hun lot is nog weinig bekend. De reisorganisatie onder de naam Neckerman heeft geen relatie tot het postorderbedrijf. Die is onderdeel van Thomas Cook.

Op de Duitse site is nog geen verklaring te lezen, verhuurder SEGRO heeft een persbericht uitgegeven over het hoofdkantoor in Frankfurt. De huur is betaald tot eind deze maand. Volgens persbureau DPA verkeren klanten in onzekerheid over hun rechten. Voorlopig gaat de bezorging door.

Neckermann behoorde met Quelle en Otto tot de grootste postorderbedrijven van Duitsland. Met Quelle ging het drie jaar terug al mis: duizenden werknemers verloren hun baan en eind 2009 vroeg ook dit bedrijf uitstel van betaling aan. Alleen Otto heeft de omslag kunnen maken, grotendeels dankzij Michael Otto. die jaren geleden zich al oriënteerde in Silicon Valley. Groot voordeel is dat Otto is vooral moet hebben van mode. Daardoor weten vooral jongere klanten – vertrouwd met internet – het bedrijf te vinden.

Foto: het hoofdkwartier in Duitsland

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond