Deel dit artikel
-

Nederlandse Uber BV centraal in Londense taxirel

Taxibedrijf Uber ligt in Engeland alweer onder vuur. Volgens brancheorganisatie Licensed Private Hire Car Association gebruikt Uber zijn Nederlandse vennootschap Uber BV voor boekingen. Dat zou tegen de regels zijn, omdat hiermee Britse belastingen worden ontlopen.

Uber blijkt verschillende vennootschappen te hebben geregisteeerd op de Barbara Strozzilaan in Amsterdam, waaronder Uber BV en Uber International B.V. Uber zoekt momenteel een internationale belastingspecialist voor het kantoor in Amsterdam die de belastingregimes van diverse landen moet gaan onderzoeken. Uber zoekt een ‘Team player with an appetite for large problems’.

In diverse Europese steden, waaronder Londen, protesteerden taxichauffeurs eerder deze maand tegen Uber. In de Britse hoofdstad verzamelden taxichauffeurs zich op Trafalgar Square. In Londen is het bezwaar dat alleen gelicenseerde taxi’s meters mogen voeren. Overige vervoerders, zoals minicabs of limo’s, moeten hun tarieven op een andere manier bepalen.

Londense cabbies zeggen nu dat de app wel degelijk een soort meter is, omdat de afstand met behulp van gps wordt bepaald. Transport for London ziet dat anders, maar verwijst Uber naar het Hooggerechtshof voor een definitief oordeel.

Om de onrust te sussen heeft Uber een nieuwe functie in de app gepresenteerd, waarbij klanten via Uber ook een normale taxi kunnen bestellen.

Pierre-Dimitri Gore-Coty, verantwoordelijk is voor Ubers werkzaamheden in Noord- en West-Europa, heeft onlangs een interview met Tech.eu benadrukt dat Uber overal in Europa ‘volledig in overeenkomst met de wet opereert’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond