Deel dit artikel
-

Nieuw platform bundelt tweets europarlementariërs

De volksvertegenwoordiging in Brussel komt heel dichtbij en is zo benaderbaar als een computermuis. Een nieuwe site bundelt de tweets van alle europarlementariërs.

Zeker in de ochtenden hebben de 751 leden van het Europees Parlement zichtbaar tijd om te twitteren. Ze kletsen met collega’s, reageren op de media of – en dat kon vijf jaar geleden niet – ze sparren met hun achterban elders in Europa. Deze interacties en patronen worden zichtbaar op het net gelanceerde EP Newshub.

De site plukt de tweets van alle twitterende politici en zet die op een aparte tijdlijn. Voor de gebruiker is het mogelijk om talen in- en uit te sluiten. Spaanse burgers hebben op internet doorgaans weinig interesse voor de meningen van Duitse volksvertegenwoordigers. En Nederlanders die moeite met Grieks hebben, kunnen dat taalgebied met een muisklik uit hun digitale euroradar zetten.

De site is gemaakt door bureaus Aperto en Scholz & Friends. Aperto maakte bij de laatste verkiezingen voor het Europees Parlement een website die het publiek moest aanzetten tot een gang naar de stembus. De huidige site toont de stem van Brussel.

Foto: Francisco Antunes (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Paul van Eijden

En hoeveel miljoen gemeenschapsgeld is hier nu weer in gesméten!?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond