Deel dit artikel
-

Nieuwe adblocker blokkeert ook advertenties in apps

Een adblocker die advertenties blokkeert in apps, is door Apple goedgekeurd voor de App Store. Tot nu toe werkten adblockers in iOS alleen in Safari en andere mobiele browsers.

De app maakt gebruik van deep packet inspection om advertenties tegen te houden. Daartoe wordt het advertentie- en trackingverkeer via een VPN omgeleid. Been Choice kan op deze manier zelfs gesponsorde posts uit Twitter halen.

Omstreden is de optie voor gebruikers om geld te verdienen via een zogenoemde earn-modus. Dan worden advertenties en tracking wel doorgelaten, en worden gebruikers beloond voor het beschikbaar stellen van hun data. Dat gebeurt in de vorm van cadeaubonnen voor webwinkels of een PayPal-tegoed, maar voorlopig alleen in de VS. Het is waarschijnlijk ook het enige verdienmodel. De app is verder gratis.

De reden dat Apple de app heeft goedgekeurd, is waarschijnlijk omdat deze niet direct ingrijpt in het systeem van iOS zelf. De app maakt wel gebruik van de filteroptie die Apple in iOS 9 heeft ingebouwd. Gebruikers kunnen schakelen tussen dit filter en de VPN-optie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond