Deel dit artikel
-

Nieuwe CEO RIM krijgt al meteen kritiek

De nieuwe CEO van BlackBerry-maker RIM heeft beleggers niet gerustgesteld. Volgens de Duitser zijn geen grote veranderingen vereist. En dat is niet wat markten willen horen.

Thorsten Heins werd zondag benoemd tot de nieuwe topman van het bedrijf, dat het al enige tijd moeilijk heeft. Hij vervangt Mike Lazaridis and Jim Balsillie, die een stapje terug hebben gedaan, maar wel betrokken blijven bij RIM.

Aandeelhouders en analisten vinden dat er drastisch ingegrepen moet worden om te voorkomen dat RIM nog meer marktaandeel verliest aan Apple en Android. Maar die veranderingen lijken er niet te komen. Heins vindt ze niet opportuun.

“Als Thorsten echt geloof dat er niets hoeft te gebeuren, is hij binnen 15 tot 18 maanden verdwenen”, waarschuwde Vic Alboini, topman van Jaguar. Hij leidt een groep van zestien RIM aandeelhouders die veranderingen bij het bedrijf bepleiten.

In de nieuwe opzet blijft Lazaridis bijvoorbeeld hoofd van het zogenaamde innovatieteam dat RIM aan nieuwe ideeën moet helpen.

Heins is in elk geval niet van plan nog meer werknemers te ontslaan. In juni kwamen 2000 RIM-medewerkers op straat te staan. Er staat 1,5 miljard dollar op de bank die volgens de CEO aan de ‘juiste projecten’ moet worden besteed.

Heinz wil zich richten op de verkoop van de nieuwe lijn BlackBerry 7-apparaten met aanraakscherm. Ook is er een nieuwe Playbook op komst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond