Deel dit artikel
-

Nominaties voor de Website van het Jaar bekend

Volvo, Monsterboard, ING, ABN AMRO, De Bijenkorf, NOS Sport, Ziggo, KPN en Otto.nl zijn enkele van de genomineerden voor de Website van het Jaar 2012.

Van 17 september tot en met 26 oktober 2012 kan het Nederlandse publiek haar stem weer uitbrengen op circa 250 genomineerde websites. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke Website van het Jaar Awardshow op 15 november aanstaande.

Het publiek kan in 22 categorieën haar favoriet beoordelen op inhoud, navigatie en ontwerp. De website met de hoogste kwaliteitsscore wordt dan Beste Website van het Jaar. De onderscheiding voor Populairste Website gaat naar de site met de meeste stemmen.

Het onderzoek wordt dit jaar voor het elfde achtereenvolgende jaar uitgevoerd door marktonderzoeksbureau MetrixLab in samenwerking met Emerce. Met circa 1 miljoen stemmen behoort Website van het Jaar tot de grootste publieksonderzoeken van ons land.

Winnaars in 2011 waren onder andere Tweakers, Buienradar, YouTube, Funda, ING, Google en UitzendingGemist.nl. Naast Nederland wordt de verkiezing ook gehouden in Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië, Duitsland, Verenigde Staten, India en Brazilië.

Deel dit bericht

5 Reacties

Serge de Klerk

En zoals elk jaar vraag ik me af waarom sommige sites genomineerd zijn. Otto.nl….dat is toch een website uit 2004?

Jos

Otto hoort hier inderdaad totaal niet tussen. En Buienradar vind ik qua website ook niet echt een hoogtepunt, maarja…

Facebook

Bijna elk jaar hetzelfde rijtje, andere sites krijgen hierdoor geen of nauwelijks een kans.

Michal

Geprobeerd een wildcard te krijgen maar nee ook in deze categorie weer hetzelfde rijtje als vorige jaar en de jaren hiervoor.

jan-jaap

ik zit ook met grote verbazing te genomineerden te bekijken. ik plaats hier integraal mijn mail gericht aan de organisatie. overigens heb ik daar geen reactie op mogen ontvangen.

Beste Teodora,

Hoogst verbaasd heb ik kennis mogen nemen van de inhoud van je email. Ik heb http://www.welke.nl expliciet niet ingeschreven in de categorie Communities & Sociale Netwerken. Ik heb http://www.welke.nl daarentegen aangemeld voor de Categorie Huisvesting & interieur. Een weloverwogen en logische keuze, aangezien welke.nl gaat over interieur.

Telefonisch werd mij net doodleuk medegedeeld dat niet ik, maar jullie hebben besloten dat welke.nl een community is. En dat wij in een panelonderzoek minder naamsbekendheid blijken te hebben onder 100 respondenten dan nujij.nl en fok.nl.

Duuuuuh is het enige dat ik hier kan zeggen.

Het reglement rondom deze verkiezing voorziet niet in het scenario waarbij een aanmelding zonder enige vorm van vooroverleg wordt verplaatst naar een categorie waarvoor ze niet is aangemeld. Ik begrijp dan ook werkelijk niet hoe dat in dit specifieke geval heeft kunnen gebeuren.

Zoals ik ook al telefonisch heb verteld, zou ik, ook als ik wel in de communities categorie zou zijn genomineerd, niet eens hebben mee gedongen naar de titel. We zijn simpelweg geen community, we zijn een website die gaat over wonen en interieur, waarbij de input en inbreng van onze bezoekers en gebruikers, voor een groot deel bepaald wat er op de website te zien is. Dat is internet anno nu. Een interactieve en dynamische omgeving, waarbij content niet meer, in tegenstelling tot in het verleden vaak het geval was, door een alwetende redactie wordt bepaald, maar door de gebruikers. Een uitgever is daarbij voornamelijk een faciliterende partij, die luistert en aanpast naarmate de gebruikers hun voorkeuren uitspreken.

Kennelijk kan een website met een sociale component niet mee dingen in een categorie anders dan communities. Als dat het geval is, dan wordt het voor volgend jaar kinderlijk eenvoudig om deze verkiezing te organiseren:

Alle sites die een sociale component hebben worden community, de rest mag niet meer meedoen, want die hebben kennelijk de evolutie van het gebruik van het internet gemist, en verdienen het niet om genomineerd te worden.

Natuurlijk klinkt in dit schrijven een frustratie door, die slechts gedeeltelijk wordt gecompenseerd door de opmerking van uw collega dat ze het ook zo jammer vindt dat welke.nl geen nominatie heeft mogen ontvangen. Want het is zo’n leuke interieur site………

Ik zal geen officieel protest aantekenen, dat heeft geen zin, maar ik zou mij als organisatie wel even achter de oren krabbelen over deze procedure.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond