Deel dit artikel
-

Nooit meer je spullen kwijt

Iedereen raakt weleens zijn sleutels, portemonnee of tas kwijt. De Nederlandse Internet-of-Things-startup trakkies maakt al deze objecten intelligent via slimme zendertjes.

Volgens Adrian Kyle Blackwood, oprichter van trakkies, raken we in Nederland alleen al 250.000 euro per jaar aan telefoons kwijt. Met trakkies is dat verleden tijd: deze kleine apparaatjes bevestig je aan je spullen, en geven signaal als je ze dreigt te verliezen. Dat komt omdat de gebruikte nodes via Bluetooth met elkaar communiceren.

Wanneer de gebruiker (afhankelijk van de situatie) te ver van de objecten verwijderd raakt, krijgt hij of zij een melding op zijn telefoon via de trakkies app (iOS en Android) of via een andere node. De nodes geven ook signalen in de vorm van geluid en een knipperend lichtje.

Gebruikers kennen elk object een profiel toe. Zo zullen sleutels een hoge en een notitieboekje een wat lagere prioriteit hebben.

Bij de lancering zullen er twee soorten nodes verkrijgbaar zijn. De Tagg (6mm dikke 2-euromunt) met Bluetooth 4.2 (tot 70m) en NFC heeft een 6-assige versnellingsmeter, een speaker, LED display én een programmeerbare knop. De batterij gaat bij normaal gebruik 6 maanden mee. Het vlaggenschip, de Micro (11mm dik), voegt hier RF (tot 180m), NFC (read & write), een 9-assige versnellingmeter en een thermometer aan toe. Met de grote vervangbare batterij gaat de Micro bij normaal gebruik 18 maanden en bij laag gebruik 3 jaar mee.

De slimme nodes van trakkies zijn vanaf vandaag in de voorverkoop te bestellen via Kickstarter. In de voorverkoop wordt de Micro node aangeboden voor circa 28 euro en de Tagg voor 18 euro. Reguliere retail-prijzen zullen naar verwachting hoger liggen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond