Deel dit artikel
-

Nuon gaat onderdelen dochter online veilen

Energiebedrijf Nuon kan zijn dochter Helianthos niet aan de straatstenen kwijt. De oplossing: opbod bij verkoop, maar dan wel online.

Nuon zit al enige tijd in de maag met Helianthos, een fabrikant van flexibele zonnefolie. De activiteiten worden niet langer tot de kerntaken gerekend, maar verkooppogingen zijn tot nu toe mislukt.

Vanaf 2010 is men op zoek gegaan naar een strategische investeringspartner die het product van Helianthos grootschalig op de markt zou kunnen brengen. De wereldwijde zoektocht leverde niets op. In september 2011 besloot men te stoppen met Helianthos. In november 2011 is het liquidatieproces in gang gezet.

Via een online veiling wil Nuon nu alle bedrijfsmiddelen van Heliantho bij opbod verkopen. Zo kan apart worden geboden op patenten en machines.

De voorbereidingstijd voor het organiseren van een veiling zal naar verwachting zes tot acht weken duren. Vervolgens zal de veiling online plaatsvinden in een periode van drie tot vier weken. Elke serieuze partij kan bieden op alle bedrijfsmiddelen of op delen van het bedrijf.

Nuon geeft wel aan dat men de patenten en de machines het liefst bij één nieuwe eigenaar wil onderbrengen, omdat dit de beste kans biedt dat Helianthos zonnefolie toch op de markt kan komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond