Deel dit artikel
-

Online platform voor Belgische startups

Belgische startups die op zoek zijn naar geld, kunnen voortaan terecht bij het online platform BetaInvest van de BetaGroup. Daar worden startende ondernemers gekoppeld aan business angels.

BetaGroup van Jean Dérely organiseerde enkele maanden geleden een evenement waar tien beginnende bedrijven zich presenteerden aan zestig investeerders. Drie startups die tot dan toe op droog zaad hadden gezeten, hebben die avond een geldschieter gevonden, vertelt Dérely aan DataNews.

Via het online platform wordt vraag en aanbod op elkaar afgestemd. In België is een honderdtal investeerders dat geld stopt in startende technologiebedrijven.

Internet Attitude en Emerge, twee investeringsmaatschappijen die erg actief zijn op de Belgische markt, hebben intussen al ingetekend voor het nieuwe project, dat gesponsord wordt door het IBBT en het Brussels Agentschap voor de Onderneming.

De Belgische startup-markt staat nog in de kinderschoenen, stelt Dérely. “De bedrijfjes schatten hun project vaak verkeerd in, en presenteren het dan nog eens slecht ook. Als startups op zoek zijn naar 50.000 euro om een website of een prototype te bouwen, en ze plakken een waarde van een miljoen euro op hun project, dan gaan ze dat geld maar heel moeilijk vinden.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond