Deel dit artikel
-

Ontslagen bij IT-uitgever HUB

HUB schrapt 35 van de 161 arbeidsplaatsen. Dat is zo’n twintig procent van het personeelsbestand. Gedwongen ontslagen zijn nodig om het kostenpeil te verlagen en het productieproces efficiënter te maken. De uitgever wil in de toekomst meer titels gaan uitgeven.

De Haarlemse uitgever van titels als PCM, Computer Idee, PC Active en Power Unlimited maakte dat zojuist bekend met een persbericht. Het zijn vooral de titels PCM en Computer Idee die worden getroffen. De titels blijven bestaan, maar de complete redactie van PCM komt op straat te staan.

Directeur Paul Molenaar van HUB: “De zonder meer zeer pijnlijke maatregelen nu, stellen ons in staat om meer producten tegen lagere kosten te kunnen introduceren. We hebben geen andere keuze.”

Verder in de toelichting: ‘De nieuwe uitgaven die HUB Uitgevers de afgelopen tijd heeft geïntroduceerd, hebben nog niet de gevolgen van de crisis voor de al langer bestaande titels kunnen compenseren.’

‘Hoewel het korte termijn doel ontegenzeggelijk een essentiële kostenbesparing is, is het lange termijn doel van de reorganisatie het klaar maken van het bedrijf voor een andere manier van werken, het uitbrengen van meerdere producten over meerdere media. De directie heeft als ambitie om door een andere manier van werken te introduceren, de regisseursrol te omarmen, juist méér producten te kunnen maken dan nu het geval is.’

Molenaar trad in oktober 2011 toe tot de directie van HUB. In maart van dit jaar nam zijn bedrijf glasvezelinternetbedrijf Helden van Nu over.

Er is een sociaal plan overeengenkomen na onderhandeling met de vakbonden FNV Kiem en NVJ.

Foto: Wonderlane (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

malp

oei… hoop dat ze niet aan PCM komen… toch een van de leukere bladen, met hun prachtig-brutale schrijfstijl.

Jean-Paul Horn

@malp: Dan lees ik net slecht nieuws voor je van de hoofdredacteur (op Facebook). De complete redactie staat op straat.

Fret

Dan zullen ze de stekker wel uit PCM trekken. Anders gooi je niet iedereen buiten lijkt mij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond