Deel dit artikel
-

‘Oprichter wil BlackBerry terugkopen’

Voormalig CEO Mike Lazaridis van BlackBerry praat met financiers Blackstone Group en Carlyle om het noodlijdende bedrijf terug te kopen. Lazaridis stapte vorig jaar op onder druk van ontevreden beleggers.

Volgens  The New York Times zijn de onderhandelingen nog in het beginstadium, en hoeft het niet tot een daadwerkelijke overname te komen. Lazaridis, die het bedrijf in 1985 oprichtte samen met een vriend, heeft nog altijd een belang van 5,7 procent in de mobieltjesmaker.

Vrijdag werd bekend dat het Canadese bedrijf 4500 medewerkers zal ontslaan, veertig procent van het wereldwijde personeelsbestand. Het ontslag volgt op een verlies van bijna een miljard dollar (740 miljoen euro) in het tweede kwartaal van dit jaar. Het aandeel BlackBerry is negentien procent gedaald.

BlackBerry wil zich weer op de zakelijke markt richten na de desastreuze verkoop van de Z10-smartphone, die de onderneming weer op het juiste pad had moeten brengen.

Het bedrijf had dit weekend nog een tegenslag te verwerken. Gisteren zou de Android-versie van het berichtenprogramma BlackBerry Messenger verschijnen, maar daar hapert het een en ander aan. Daardoor is ook de iOS-versie die vandaag zou verschijnen vertraagd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond