Deel dit artikel
-

Oprichters weg bij muziekdienst Simfy

Terwijl Spotify afkoerst op een jaaromzet van een half miljard euro, weet de kleine concurrent Simfy zijn oprichters niet aan boord te houden.

De twee bedenkers van de Duitse muziekdienst Simfy verlaten het bedrijf uit Keulen. Volgens de directeur was dat al langer de bedoeling, mogelijk sinds het moment dat nieuwe investeerders in maart instapten, maar het blijft opmerkelijk.

Simfy is van plan om volgend jaar nieuwe apps voor desktop en mobiel uit te brengen. Die software moet het bedrijf onderscheiden van anderen en het idee van een ‘me too’-bedrijf wegnemen.

Europa wordt overspoeld met gratis muziekdiensten. Spotify is wel de bekendste, maar klanten van T-Mobile en Ziggo zouden ook namen als Deezer en WiMP kunnen kennen. Die bedrijven zijn de leveranciers van hun onbeperkte streamingaanbod.

Bedrijven als Simfy, Rdio en Rara strijden allemaal om dezelfde muziekklant. Het is niet uit te sluiten dat Google en Apple ook nog een gooi naar de streaming muziekmarkt doen.

De muziekindustrie is blij met de muziekdiensten. De daling in de cd-omzet werd in 2011 gecompenseerd door de stijging in streamingomzet. En gezien de groeicijfers, Simfy’s omzet verviervoudigt en die van Spotify verdubbelde ruim in 2011, zal het jaar 2012 de platenmaatschappijen ook geen digitale windeieren leggen.

Foto: clearly ambiguous (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond