Deel dit artikel
-

Parcer levert slimme brievenbus met abonnement

Sesam Solutions de Parcer lanceert een slimme brievenbus die het mogelijk maakt om  briefpost en pakketten van bijna ieder formaat te ontvangen, retourneren en versturen.

De consument schaft eenmalig een Parcer aan, bevestigt deze aan zijn huis of plaatst hem in de voortuin en sluit een abonnement af van 2,95 euro per maand.

Bij het afrekenen van een online bestelling ontvangt hij een automatisch gegenereerde en unieke code. Die code plaatst de consument achter zijn naam en verschijnt zo op het adreslabel dat de webshop op de bestelling plakt. De bezorger tikt vervolgens vanaf het pakketlabel de code in op de Parcer, die daarmee geopend wordt voor het pakket.

De pakketlevering is online te volgen en de consument ontvangt per sms of e-mail een bericht van levering. Bij een retourzending plaatst de klant zelf een pakket in zijn Parcer en geeft hij via zijn account een ophaalbericht en bijbehorende code door.

Het systeem is volgens Percer vervoerder- en webshop- onafhankelijk. Een sticker op de box legt de bezorger uit hoe Parcer werkt.

Het idee van de pakketbus is verre van nieuw. Deutsche Post heeft ze al in Duitsland staan en De Buren sprak een jaar geleden al over het de plannen hiermee. De Nederlandse startup Parcelbox4u uit Soest is een crowdfundingactie gestart voor een bijna identieke formule.

Naast de gewone Parcer brengt Sesam Solutions een Parcer Food op de markt. Deze brievenbus bevat als extraatje een isolatiesysteem. Tevens wordt de temperatuur realtime gemeten en wordt de eigenaar gewaarschuwd als de temperatuur niet meer goed is voor versproducten. De box is gemaakt van inbraakwerend materiaal en is zelfs uitgerust met een alarmsignaal.

Parcer levert de eerste duizend exemplaren voor 139 euro. De Parcer Food kost 169 euro. Parcer wil de eerste bussen begin 2016 gaan uitleveren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond