Deel dit artikel
-

Philips AmbiLux straalt met picoprojectors

Het effect herinnert aan de vloeistofprojectoren eind jaren zestig. Een halo van gekleurd licht, met de duidelijke contouren van het bewegende beeld dat op dat moment wordt getoond.

De nieuwe Philips AmbiLux 4K Ultra HD TV, die donderdag op IFA in Berlijn werd onthuld, heeft als belangrijkste noviteit de Ambilight-projectietechnologie. Het klassieke Philips Ambilight-systeem maakt gebruik van rijen op de achterkant van het toestel gemonteerde LEDs. Het lichtschijnsel volgt de kleuren op het scherm, waardoor de indruk van een groter beeld ontstaat.

Maar met de Ambilight-projectietechnologie rukken de werkelijke beelden zich als het ware los van de beperkingen van het televisietoestel, met behulp van negen kleine pico-projectoren op de achterkant. Dat werkt goed bij speelfilms met veel actie, maar zal tijdens praatprogramma’s of het NOS Journaal vermoedelijk irriteren. Wat niet wegneemt dat Philips Ambilight absoluut naar een hoger niveau heeft getild.

De Philips AmbiLux, met een schermgrootte van 164 cm (65 inch), heeft een slank frame en rust op een vlakke draadvoet. Het scherm moet in oktober al verkrijgbaar zijn tegen een nog nader te bepalen prijs.

De Ambilux is niet eens het vlaggenschip van het bedrijf. Philips (tegenwoordig TPVision) kondigde gisteren op IFA nog andere toestellen aan, zoals de Philips 9600 UHD tv-reeks met de nieuwe High Dynamic Range-standaard. Zonder HDR tel je als fabrikant niet echt meer mee. Philips belooft dieper zwart, levendigere kleuren en meer detail.

Het topmodel van 164 cm (65 inch) onderscheidt zich ook door de Perfect Pixel Ultra HD-beeldverwerkings- en upscalingtechnologie, maar niet door Ambilight. De 9600 heeft ook die aan boord, maar met de gebruikelijke vier LED-systemen. Alle nieuwe toestellen komen met Android TV.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond