Deel dit artikel
-

PlayStation 4 passeert Xbox One

De verkoop van Sony’s PlayStation gaat harder dan die van Microsofts Xbox One. Dat heeft Sony deze week bekendgemaakt op de CES in Las Vegas. Er zijn er inmiddels wereldwijd 4,2 miljoen exemplaren van verkocht, de Xbox zit op ongeveer de helft daarvan.

Aanvankelijk leek het een gelijke strijd te worden. Direct na de lancering ging de verkoop van de spelcomputers gelijk op, maar PlayStation is wel zo’n honderd dollar goedkoper en dat maakt wellicht toch het verschil.

Sony wil nog dit jaar televisie via de PlayStation aanbieden. In de VS wordt daartoe een proef gestart. De programma’s worden via de cloud aangeboden, mogelijk ook om de PlayStation heen, bijvoorbeeld naar de Vita en Bravia televisies die dit jaar verschijnen. Het zou gaan om livetelevisie en video op verzoek, zo vertelde CEO Kaz Hirai aan Amerikaanse verslaggevers, maar contentpartners zijn nog niet aangekondigd. Overigens is ook Microsoft van plan om speciale televisieprogramma’s voor de Xbox te ontwikkelen.

Naast televisie worden komend jaar door Sony ook games gestreamed. Daarvoor is minimaal 5 Mbps breedband vereist.

De Xbox One komt pas in het voorjaar naar Nederland.

Deel dit bericht

7 Reacties

Gijs Vroom

Is hét grote verschil waarom de verkoop harder gaat niet dat Playstation gratis online gaming biedt en bij MS ervoor betaald moet worden?

Tjerk

@ Gijs Vroom: PlayStation Plus is gewoon een betaalde dienst, is niet veranderd met PS4.

Gijs Vroom

@Tjerk
Dank – ik dacht dat ze dat idd veranderd hadden. Is het dan alleen die 100 dollar?

G4mert

@ Gijs. Het is ook nog eens een krachtigere (hardware) console dan de Xbox One voor een lagere prijs. Dit laat zich nu al zien bij vele spellen o.a. Call of Duty Assassins Creed, en BattleField. De resolutie op de Ps4 is 2 x zo hoog. Wat voor een veel scherper beeld zorgt (1080p vs 720p). In de toekomst valt er nog veel meer uit te halen.

Ruud

En binnenkort 4K resolutie gestreamd via je PS4. Jaja dat kan hij ook aan. Daarmee wordt de xbox one compleet van de kaart geveegd kwa beeld.

Klikopedia

De helft verkocht is een leugen. Ja de PS4 heeft er meer verkocht (mogelijk ook door X1 niet alle landen verkrijgbaar). Maar het is zeker niet maar de helft (4,2 = 2,1), maar ongeveer 3,1.

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

En de bron van deze cijfers is…..?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond