Deel dit artikel
-

Proef met contactloos betalen in Leiden begint eind augustus

ABN AMRO, ING en Rabobank beginnen 29 augustus met contactloze betalingen aan de kassa. Dan start de eerder aangekondigde proef met een grote groep consumenten, winkels en horecagelegenheden in Leiden.

Specifiek voor de introductie van mobiel betalen in Leiden werken de drie banken samen met KPN en MasterCard. De introductie start met circa duizend consumenten met een bankrekening bij een van de drie genoemde banken en met een mobiel abonnement bij KPN. Zij kunnen bij ruim honderd winkels en horecagelegenheden in het centrum van Leiden mobiel betalen. De consument rekent af door de mobiele telefoon die geschikt is voor mobiel betalen tegen de betaalautomaat aan te houden. Kleine bedragen worden zonder pincode direct afgeschreven van de bankrekening van de klant, voor bedragen boven 25 euro is een pincode nodig.

Het initiatief wordt gesteund door de gemeente Leiden. De introductie in Leiden wordt naar verwachting eind 2013 afgerond. De banken zullen vervolgens ieder voor zich mobiel betalen in Nederland verder uitrollen.

Gelijktijdig met de start van mobiel betalen introduceert ABN AMRO bij 50.000 klanten in Groot Leiden en medewerkers van de bank in Nederland (ongeveer 20.000) een nieuwe betaalpas waarmee zij contactloze betalingen kunnen verrichten. De betaalautomaten bij de deelnemende winkeliers in Leiden zijn ook geschikt voor deze betaalpas. Vanaf het najaar worden alle nieuwe betaalpassen die ABN AMRO uitgeeft voorzien van deze functie.

Het maximale totaalbedrag aan transacties zonder pincode is overigens begrensd. Er kan voor maximaal vijftig euro achtereenvolgens aan kleine bedragen zonder pincode betaald worden, voordat er weer om een pincode gevraagd wordt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond