Deel dit artikel
-

Regio Eindhoven organiseert technologieweek

Tijdens de eerste Dutch Technology Week (DTW), begin juni, zal de regio Eindhoven een groot aantal technologische innovaties tonen.

Zo zitten in de meeste smartphones en tablets chips die met de machines van ASML worden gemaakt. Vlieg je vanaf Schiphol naar Barcelona, dan wordt je bagage vervoerd met de bagagesystemen van Vanderlande uit Veghel. En de slimme pil van Philips weet door een ‘ingebouwde navigatie’ precies op welke plek in het een lichaam een medicijn nodig is.

Als er acties uitblijven om jongeren te interesseren voor technologie zal het tekort in 2016 zijn opgelopen tot 155.000. Met de DTW willen de initiatiefnemers de (inter)nationale reputatie van de Nederlandse hightech industrie versterken. Met de ambitie om de DTW uit te laten groeien tot een evenement van het kaliber Dutch Design Week.

De week wordt gedragen door gemeenten uit Brainport, TU/e, High Tech Campus Eindhoven, ASML, ROC Eindhoven, Eindhoven365, VDL, Bex*communicatie, TNO, DAF, AAE, Triceps, Fontys Hogescholen, Philips, Brainport Development en ruim twintig andere bedrijven uit de regio. Meer informatie over de Dutch Technology Week kunt u vinden op de website.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond