Deel dit artikel
-

Rocket Internet ontslaat en sluit in Turkije

Het bedrijf streeft naar een wereldomspannend netwerk van kantoren en internetprojecten. Turkije blijft echter een witte vlek op de expansiekaart van Rocket Internet, want daar sluit het kantoor.

Vierhonderd medewerkers van Rocket Internet kregen in Turkije hun congé in de afgelopen weken. Bovendien sloten de lokale versies van sites als Wimdu, Pinspire, Zalando en Home24. Dat zijn sites die het zelf ‘bedenkt’, bouwt en internationaal uitrolt.

Rocket Internet zelft laat niets los over de sluiting. Nieuwssite Gruenderszene vernam dat de omgeving al te concurrerend is en het moeilijker dan verwacht blijkt om het juiste personeel aan te trekken.

Rocket Internet is een bedrijf dat internetconcepten bedenkt en nog vaker kopieert en ze in eigen huis bouwt. Dat begon in Duitsland en rolde zijn ideëen uit over Europa. Inmiddels is het bedrijf ook actief in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Niet in Noord-Amerika, waar de markt neerkijkt op het kopieerbedrag van de Duitsers.

Vorige week nog werd bekend dat de mobiele aanbieder Milicom twintig procent van de aandelen Rocket Internet kocht. Daarbij gaat het specifiek om de filialen in Afrika en Zuid-Amerika. Milicom betaalt 340 miljoen euro voor zijn belang. Bovendien heeft het de optie om over twee jaar zijn belang naar vijftig procent uit te breiden en per 2016 naar honderd procent.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond