Deel dit artikel
-

Roll over Beethoven!

Het Concertgebouw in Amsterdam gaat voorstellingen live streamen vanuit een reeds ingerichte permanente regiestudio. Dat meldt de Volkskrant vandaag.

Het slotconcert van het Holland Festival met het Simón Bolívar Symphony Orchestra uit Venezuela krijgt op 28 juni de primeur. De komende tijd wordt nog afgetast wat mogelijk is, zegt directeur Simon Reinink. Het is de bedoeling meerdere grote, bijzondere voorstellingen te streamen. Vanuit beide zalen. Behalve via internet, kunnen ook concerten op een groot scherm worden getoond.

Kijken is voorlopig gratis. Concrete plannen om geld te vragen zijn er niet.

Reinink verwacht dat de concerten kijkers stimuleren om naar concerten te gaan. “Live beleving is niet te vervangen.”

Deel dit bericht

1 Reacties

Ronald van der Aart

Interessante ontwikkeling. Het Berliner doet dit al weer enige tijd en vraagt er een fee voor. En Ziggo wil dit doen in de nieuwe Ziggo Dome. Het blijft wel lastig. Planet Internet is het niet gelukt in de HMH vanwege rechtenissues. Artiest en venue zijn immers twee separate grootheden. Idem voor Fabchannel in Paradiso: de mindere artiesten waren blij met een live stream, en Fabchannel had geen budget om de rechten van grote namen te kopen. Bij het Concertgebouw heb je natuurlijk een wereldberoemd huisorkest (in hetzelfde rijtje met het Berliner, London Symphony, etc). Enerzijds maakt dat het makkelijk, anderzijds zijn orkestleden notoire dwarsliggers als het gaat om vernieuwing. Alsof je met 100+ aandeelhouders moet overleggen. Hoop dat Simon Reinink dit van de grond krijgt. Stel je voor welke fantastische interactieve elementen je aan een klassiek orkest kunt toevoegen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond