Deel dit artikel
-

Ruime verdubbeling omzet e-reader Kobo

Het Canadese Kobo, onderdeel van Rakuten, zag de omzet in 2012 met 143 procent stijgen. Het bedrijf ging van nul naar twintig procent marktaandeel in drie jaar tijd.

Exacte omzetcijfers noemt Rakuten niet over de ontwikkeling van Kobo. Het is echter wel duidelijk dat de eigenaar blij is met de ruime dubbelcijferige groei wordt geboekt met de e-readers van Kobo.

Er circuleren nu twaalf miljoen Kobo’s, ook in Nederland, waarvan een derde in de tweede helft van 2012 werd aangeschaft. Dat houdt zoveel in, dat de groei en het gebruik versnelt. Bestaande eigenaren zijn afgelopen jaar twintig procent meer gaan uitgeven aan digitale boeken en appdownloads.

Kobo (twintig procent marktaandeel) is na Amazons Kindle (55 procent marktaandeel) de grootste leverancier van e-readers, tablets die zijn gespecialiseerd in het boekensegment. Bedrijven als Amazon en Rakuten zijn van oorsprong digitale retailgiganten op het web. Zij beschouwen mobiele dragers als tablets en telefoons als moderne winkelpuien die consumenten op hun huiskamertafels leggen.

Foto: Matt MacGillivray (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond