Deel dit artikel
-

Sanoma investeert in Peerby

Sanoma Ventures neemt een belang in Peerby. Met steun van de uitgeverij wil het bedrijf zijn werkterrein uitbreiden van enkel Amsterdam naar heel Nederland.

Gebruikers van het nog nieuwe Peerby kunnen er snel en eenvoudig een artikel vinden om te huren of lenen van dorps- of stadsgenoten. Het maakt niet uit of dat een Koffer of coupeerzaag is. Peerby is de dienst die daarbij bemiddelt.

De site en mobiele app gingen in augustus live in de hoofdstad. In ruil voor aandelen gaat Sanoma aan Peerby nationaal bereik geven.

Het is anders dan andere marktplaatsen voor leen- of huurspullen in het feit dat het vraaggestuurd is. Wie een item zoekt, meldt dat aan Peerby. Die zoekt vervolgens wie in de buurt aan die zoekvraag voldoet en brengt zoeker en verstrekker met elkaar in contact.

Financiële details van de transactie tussen Sanoma Ventures en Peerby zijn niet bekendgemaakt. Peerby heeft nog geen uitgekristalliseerd verdienmodel. De site is nog in beta.

Herman Kienhuis, investment director van Sanoma Media: “Ik geloof erg in het potentieel van Peerby en door al in deze beginfase bij te springen hopen we ze een vliegende start te kunnen geven. Het past goed bij de missie van Sanoma om mensen te helpen bij hun dagelijkse (informatie-)behoeften en daarmee hun leven makkelijker en rijker te maken.”

Foto: cogdogblog (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Robert

Peerby gefeliciteerd. Ik ben heel benieuwd hoe de consument dit concept gaat oppakken. In Amerika zie je helaas dat dit nog niet aanslaat. Zo trekt Neighborgoods er naar 4 jaar de stekker eruit. We gaan het de aankomende tijd zien.

Federica Foroni Lo Faro

Peerby, super concept. Gefeliciteerd en complimenten. Kansrijke dienst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond