Deel dit artikel
-

Sluiting Neckermann dreigt

De sluiting van het Duitse postorderbedrijf Neckermann dreigt alsnog. Dat heeft bestuursvoorzitter Henning Koopmann vandaag gezegd tegen Wirtschaftswoche. Er moet snel een investeerder komen.

Eind juli heeft het Duitse postorderbedrijf – niet te verwarren met de gelijknamige reisorganisatie – uitstel van betaling aangevraagd. De leiding van het Duitse concern en de werknemers kwamen niet tot overeenstemming over de voorwaarden van een massaontslag. De eigenaar Sun Capital wilde niet bijstorten.

“We redden het niet op eigen kracht”, waarschuwde Koopmann vandaag. Als er geen nieuwe financier komt, moet Neckermann dit najaar de deuren sluiten. De problemen zijn verergerd omdat het aantal bestellingen kort na de surseance ‘dramatisch’ – tot 66 procent – is teruggelopen. Inmiddels liggen de bestellingen dertien procent lager dan in het voorjaar.

De sluiting zou ook het einde betekenen voor de Benelux-vestigingen in Sint Jansteen en Terneuzen. De financiële situatie van neckermann.com Benelux is structureel gezond, maar het bedrijf is wel afhankelijk van leveringen door het moederconcern.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart

Het wordt een moeilijk verhaal voor Neckermann. Ik denk dat ze te lang aan hun dikke catalogus hebben vastgehouden.

De klanten zijn bij andere webshops gaan winkelen. Op het gebied van kleding en elektronica zijn er andere aanbieders met meer keuze, scherpere prijzen en betere leveringsvoorwaarden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond