Deel dit artikel
-

Social media domineren het gebruik van apps

Een derde van alle tijd die wordt doorgebracht met mobiele apps gaat naar social media. In termen van tijdsbesteding aan apps is dat een toename van zestig procent.

Voor het eerst in bijna vier jaar vormen games niet meer de populairste tijdsbesteding op mobiele telefoons. Kletsen met vrienden en bekenden en het uitwisselen en becommentariëren van foto’s en video’s krijgt tegenwoordig meer aandacht dan spelletjes.

Analyticsbedrijf Flurry publiceert cijfers die laten zien welke categorieën mobiele apps hoeveel aandacht krijgen. Flurry kan dat met enige autoriteit zeggen, omdat het onder ontwikkelaars en uitgevers de standaard analyticstool is om het gebruik van applicaties te monitoren.

Een jaar geleden was sociaal netwerken goed voor 22 procent van de mobiele besteede apptijd. In de eerste maanden van dit jaar was dat 31 procent, een stijging van zestig procent. Nieuws en Entertainment blijven onverminderd de nummer drie op de ranglijst.

Foto: Logan Hunt (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Remy Steijger

Eigenlijk blijft alles gelijk. Social Networking is ‘extra’. Ik denk dat je hieruit kunt afleiden dat veel mensen een smartphone hebben aangeschaft speciaal voor social networking. Het gedrag veranderd dus eigenlijk niet.

koningwoning

@Remy – hoe kom je er bij dat mensen een telefoon aanschaffen alleen voor social networking en dat voor de rest van de mensen het gedrag gelijk blijft….

Het zou zomaar kunnen dat mensen die vroeger wel wat via mobiel op FB deden, dat nu veel meer doen. Ik zie totaal, maar dan ook echt totaal GEEN reden te geloven wat je hier uit het niets poneert.

Remy steijger

@koningwoning Ik schreef dat ik het ‘denk’. Wat jij schrijft kan heel goed. Maar ik vind het wel opvallend dat alle categorieën gelijk blijven en juist social networking stijgt. Als je dan ook weet dat de verkoop van Smartphones sterk is gestegen en blijft stijgen, dan zou mijn conclusie correct kunnen zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond