Deel dit artikel
-

Telfort met nieuwe, simpeler abonnementen

Telfort brengt nieuwe abonnementen op de markt. Telefonie vanaf de tiende minuut wordt gratis, toestelsubsidie verdwijnt ten gunste van toestelhuur en het basisabonnement kost nul euro.

Vanaf 16 april geldt een nieuwe abonnementenstructuur bij KPN-dochter Telfort. Klanten kunnen hun eigen abonnement gaan samenstellen als ware het een menu. Telefonie, sms en internet worden losse pakketjes die naar wens zijn te combineren. “Negentig procent van de klanten wil zijn abonnement zo kunnen samenstellen”, aldus directeur Consumentenmarkt Robbert Bakker zojuist tijdens de telefonische toelichting.

De abonnementen voor telefonie en internet zien er als volgt uit:

Klanten van Telfort hebben reeds real time inzicht in de status van zowel hun verbruik als de gemaakte kosten. Daartoe bracht de operator mobiele apps uit. Daarnaast krijgen ze een sms-alert zodra ze op vijftig, tachtig en honderd procent van hun limiet zitten.

Een van de extra opties die de operator biedt is de zogeheten Internetversneller. Daarbij koopt men meer bandbreedte in de lucht. Voor drie euro per maand gaat de capaciteit naar zeven Mbps.

Het verschijnsel toestelsubsidie verdwijnt en maakt plaats voor leasecontracten. Klanten huren een telefoon of tablet vanaf vier euro per maand voor een of twee jaar.

Na afloop van het contract kunnen ze het apparaat inwisselen voor de dan nieuwste modellen of, tegen bijbetaling, hun huidige apparaat kopen. Bakker verwacht dat tachtig procent een nieuw huurtoestel neemt.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

rick

Eindelijk iets wat begrijpelijk is. Jammer dat het nog wel erg duur is allemaal. (Het telt nogal op…)

Leonard Wolters

tijd dat die koppelverkoop (toestel + abonnement) wordt aangekocht. Je iphone los kopen is ten alle tijden voordeliger dan dit via je provider te doen

Bastiaan van Oossanen

Hoop dat op vergelijkingssites je de huuroptie kan uitvinken.
Dit is echt geen optie voor een apparaat wat je altijd bij je hebt.
Wat gebeurt er als dat ding kapot gaat. Trek je dan aan het kortste eind als telfort en\of kpn aangeeft dat je zelf voor de kosten moet opdraaien. Mensen willen spullen bezitten en niet huren. Dit is naar mijn mening gedoemd te mislukken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond