Deel dit artikel
-

TMG-team naar wereldfinale NASA-hackathon

Techneuten van uitgeverij TMG en hun kompanen zijn doorgedrongen tot de internationale finale van een internationale programmeerwedstrijd van de NASA.

Het publiek kan tot 17 mei stemmen op Perpetuality.org zo hoog mogelijk op de nominatielijst te krijgen. De app is tijdens een hackathon ontwikkeld door een team van TMG-technici en hun kompanen. In Nederland werden ze nummer één en ze hopen uiteindelijk een van de vijf wereldwinnaars te worden.

De NASA organiseert de wedstrijd dit jaar voor de tweede keer. Programmeurs krijgen datasets en bijbehorende ‘uitdagingen’ van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie om daar een eigen applicatie mee uit te werken.

De Nederlandse inzending Perpetuality.org werd een simulatiespel voor wie de meest rendabele netwerkcentrales voor zonne-energie kan samenstellen.

Casper de Geus: “De NASA International SpaceApps Challenge werd wereldwijd over meer dan tachtig locaties gespeeld. Je kon zelfs vanuit het International Space Station en Antarctica deelnemen, als je je eigen vervoer betaalde. In Nederland was TMG gastheer. TMG Online, het oude Hyves, wil zich meer profileren als een ontwikkelclub. Dat willen ze hiermee meer naar buiten toe duidelijker maken.”

“We zijn met z’n drieën tien dagen van tevoren met de voorbereidingen begonnen om in het betreffende weekend meters te kunnen maken. We waren echt versteld van wat er zondagavond stond.” Het team bestond uiteindelijk uit veertien man, waarbij twee leden werkten vanuit Spanje en Japan.

De genomineerde teams hebben nu tot eind volgende week de tijd om zo veel mogelijk promotie voor zichzelf te maken, om zo hoog mogelijk te eindigen bij de publieksjury. Een vakjury neemt die input mee bij zijn uiteindelijke afwegingen.

Perpetuality.org (projectpagina) draait technische gezien op het servercluster van Jaap.nl en Yunocloud.com. Dat laatste is de benaming van de cloudarchitectuur die TMG nu bouwt op het serverpark dat het met de overname van Hyves in handen kreeg.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans

Suc6 Casper en Jacco!!!

Rudy Uijtenhaak

Mooie prestatie mannen! Succes

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond