Deel dit artikel
-

T-Mobile: Onze nieuwe concurrenten zijn Ziggo en Tele2

T-Mobile ziet in Tele2 en Ziggo twee nieuwe concurrenten op de Nederlandse markt. ‘Nieuwe toetreders stoken de concurrentie op de verschillende markten op’, aldus topvrouw Claudia Nemat van Deutsche Telekom.

Vandaag sprak zij de internationale financiële markt toe over de ontwikkelingen in Europa en technologie. Dat zijn de gebieden waarvoor zij binnen het bestuur verantwoordelijk is.

In haar presentatie tijdens deze Capital Market Day (video), die op het hoofdkwartier in Bonn werd gehouden, liet ze eerder vandaag zien in welke landen welke nieuwkomers de markt gaan betreden. Voor Nederland lijkt het duidelijk. T-Mobile ziet in Tele2 en Ziggo de nieuwe concurrentie. Het is niet duidelijk of ze hiermee aangeeft, dat Tele2 en Ziggo deelnemen aan de huidige frequentieveiling.

Sinds ruim een maand loopt er een internetveiling voor mobiele frequenties. Daaraan nemen vijf partijen deel. Officieel is niet bekendgemaakt welke bedrijven dat zijn. Het ligt voor de hand dat dat KPN, T-Mobile en Vodafone zijn.

Het Agentschap Telecom, de organisator van de frequentieveiling, reageert: “Het staat Deutsche Telekom vrij om te speculeren of dit deelnemers aan de veiling zijn. Daar komt bij dat Tele2 en Ziggo/UPC in 2010 al frequentieruimte in een andere veiling wonnen en een uitrolverplichting hebben.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond