Deel dit artikel
-

Tryllian Solutions is niet meer

Softwarebedrijf Tryllian Solutions is tien jaar na de doorstart in 2003 wederom failliet. Het bedrijf verwierf  eind jaren negentig vooral bekendheid met zijn zogeheten mobile agents, toen nog met Christine Karman als CEO. 

Tryllian was het eerste Nederlandse bedrijf dat zich bezighield met de ontwikkeling van mobile agents, Java-programma’s die het zoeken op internet moesten vergemakkelijken. De verwachtingen waren destijds hooggespannen. Investeerders staken flinke bedragen in het bedrijf. In februari 2001 wist Tryllian nog elf miljoen euro op te halen.

De internetbubbel deed de jonge onderneming in 2001 de das om. Er volgde een reorganisatie en Jan van der Pouw werd de nieuwe CEO. Karman ging door met haar eigen onderneming Izecom, samen met Hans Veldhuizen, privé-investeerder en medeoprichter van NedStat. Voor Tryllian werkte ze aanvankelijk nog maar één dag per week. In 2003 werd het bedrijf echter alsnog failliet verklaard.

Tryllian Solutions maakte een doorstart als IT-bedrijf dat organisaties helpt met maatwerk softwareoplossingen, waarbij zwaar werd ingezet op Java- en Open Source technologie, maar ook de agent software bleef een belangrijk onderdeel van de portfolio. Het faillissement wordt afgehandeld door Höcker Advocaten.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond