Deel dit artikel
-

Vakbonden en KPN weer in overleg

De vakorganisaties gaan op 4 oktober weer in overleg met KPN over een nieuwe Cao en Sociaal Plan, maar ook over de strategie van het bedrijf en over de manier waarop het reorganiseert. Dat heeft vakbond Qlix bekendgemaakt.

De vakbond profileerde zich gisteren tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KPN als een activistische aandeelhouder. Concreet vraagt de bond van de directie om een heldere langetermijnvisie te formuleren en daaraan vast te houden.

In een door ruim 3.600 medewerkers ondertekende petitie ‘Wij Zijn KPN’ uitte een groot deel van het personeel zijn onvrede over het beleid. De balans tussen de belangen van klanten, medewerkers en aandeelhouders is zoek en moet dringend worden hersteld.

Volgens de bonden, die een speciale website hebben opgetuigd, worden medewerkers gezien als kostenpost: hun werk is op papier al opgeheven, nog voordat duidelijk is hoe de problemen die de ‘vervallen arbeidsplaats’ oplevert, worden opgelost. Het kroonjuweel ‘E-Plus’ wordt hals over kop te koop gezet om maar aan te tonen dat de waarde van KPN ‘in het echt’ hoger is dan acht euro per aandeel.

De bonden vinden de handreiking van KPN topman Eelco Blok en Joost Farwerck, directeur Nederland van KPN, in elk geval ‘positief’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond