Deel dit artikel
-

Verhuist Silicon Valley naar China?

Niet Europa, maar de VS en China worden de mogendheden die de komende twee tot vier jaar kunnen gaan zorgen voor belangrijke doorbraken op technologiegebied. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van KPMG onder ruim zeshonderd bestuurders van bedrijven die actief zijn in de technologiesector.

Bijna een derde van de bedrijven geeft aan dat China wereldwijd de belangrijkste locatie gaat worden als het om technologische innovatie gaat. Het land wordt gevolgd door de Verenigde Staten (29 procent), India (13), Japan (8) en Korea (5).

Opvallend is dat veertig procent verwacht dat Silicon Valley, nu nog het episch centrum voor technologische innovatie, binnen nu en vier jaar naar een andere locatie verhuist.,

Steeds meer bedrijven gaan ervan uit dat als het om ‘echte’ innovatie gaat de aandacht steeds verder naar het oosten zal worden verlegd. China maakt een grote kans doordat veel hoogopgeleide mensen de arbeidsmarkt betreden.

Uit het onderzoek van KPMG blijkt voorts dat ruim dertig procent van de bestuurders verwacht dat internetbedrijven, zoals Google, Facebook en Amazon, binnen twee tot vier jaar marktleider zullen zijn als het om mobiel betalen gaat.

Technologiebedrijven als Apple, IBM en Oracle worden door zestien procent gezien als toekomstige marktleiders en vijfiten procent ziet de creditcard bedrijven, zoals Amex, MasterCard en Visa, als kanshebbers.

Google, Baidu, Yahoo en Comcast staan hoog op de ranglijst van innovatieve bedrijven. Technologische innovatie binnen de onderneming moet volgens de bestuurders vooral gedreven worden door de chief executive officer.

Bijna dertig procent gebruikt de aanwas van nieuwe klanten als de belangrijkste maatstaf voor het beoordelen van het succes van innovatie. Eén op de vier bedrijven geeft aan dat het vinden van kapitaal de grootste belemmering vormt en 24 procent ziet de complexiteit van de nieuwe technologie als een mogelijk probleem.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond