Deel dit artikel
-

Vodafone doet test met extra bandbreedte

Vodafone Nederland gaat onderzoeken of nieuwe abonnementsvormen voor mobiel internet aansluiten bij de veranderende behoeften van klanten. Daarom start Vodafone een halfjaar durende proef, waarbij een zeer beperkt deel van de zakelijke klanten tijdens piekmomenten extra bandbreedte krijgt voor mobiel internet op hun laptop of tablet.

Om te zorgen dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit van reguliere klanten, wordt de dienst volgens het telecombedrijf vooralsnog ‘zeer beperkt’ aangeboden.

Vodafone zegt te maken te hebben met de overgang van spraakgebaseerde naar datagebaseerde diensten. In het verleden kregen alle klanten dezelfde internetdienst. Nu mobiel internet volwassener wordt en klantbehoeften en toepassingen veranderen, ontstaan nieuwe mogelijkheden om te differentiëren in abonnementen en diensten om op die ontwikkelingen in te spelen.

Vodafone volgt daarmee het voorbeeld van vaste internetaanbieders, waarbij klanten al langer kunnen kiezen voor bijvoorbeeld diensten die minder gevoelig zijn voor drukke momenten op het netwerk.

De pilot met premium service betreft een aantal zakelijke abonnementen voor mobiel breedband op laptops en tablets. Klanten met premium service krijgen op piekmomenten twintig tot dertig procent meer bandbreedte dan klanten met een standaard abonnement.

Tevens verhoogt Vodafone zijn investeringen in de netwerkcapaciteit en de kwaliteit van zijn diensten voor dit boekjaar (per 1 april 2012) naar 260 miljoen euro, zo maakte het bedrijf vanochtend bekend.

Deel dit bericht

3 Reacties

klaas

Als N=1 klant wil ik Vodafone vast informeren dat altijd goede verbinding veel belangrijker is dan op piekmomenten wat snellere verbinding. Altijd online met een behoorlijke verbinding, dat heb ik nodig. Mobiel heb ik zelden behoefte aan heel snel iets downloaden.

Peter T

Vodoafone zal beter een pilot doen met ramp bestrijding en stabiele, reslilient basis verzorging met bellen en Internet

john voorts

Tijdens de piekmomenten krijgen deze premium klanten 20 tot 30 procent extra bandbreedte. Leuk idee maar ben benieuwd wat dit gaat kosten. http://www.internetvoortablet.nl/vodafone-test-extra-bandbreedte-voor-mobiel-internet/230

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond