Deel dit artikel
-

Wehkamp nu ook als leerstoel

Het moederbedrijf van Wehkamp.nl start als eerste online-retailer van Nederland een leerstoel aan de KU Leuven. ‘Wehkamp.nl is een leerrijke casus.’

Steeds meer organisaties stappen over naar onlineverkoopkanalen voor hun producten of diensten. Onlineretail is hiermee een van de snelst groeiende bedrijfstakken, aldus RFS Holland Holding, de moedermaatschappij van wehkamp.nl. De leerstoel ‘RFS chair in Leadership in Online Retail’ biedt de KU Leuven de mogelijkheid de overgang van Wehkamp naar een complete online formule te onderzoeken. Ook Fonq.nl en Create2fit worden bij het onderzoek betrokken.

Wereldwijd zijn er nog niet veel succesvolle voorbeelden te vinden van volledige transformaties van een traditionele retailer naar een onlineretailer. De overgang naar wehkamp.nl is een leerrijke casus, zegt de universiteit.

De overstap naar een complete onlineretailorganisatie, heeft een grote impact gehad op de organisatie als geheel. De uitwisseling van kennis en ervaring tussen de werkmaatschappijen wehkamp.nl, Fonq.nl en Create2Fit heeft de afzonderlijke formats versterkt. Dergelijke transities vragen volgens de universiteit om een nieuwe vorm van leiderschap. “Wat je wilt uitstralen, moet je zelf ook zijn als organisatie, als het bijvoorbeeld gaat om cultuurwaarden. Maar ook het opnieuw vormgeven van je hr-beleid vervult hierin een sleutelrol.”

De leerstoel is 15 februari gestart en valt binnen de onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie. Het onderzoek vindt plaats onder supervisie van prof. dr. Martin C. Euwema, coördinator van de onderzoeksgroep en tevens co-director van het Leuven Center for Collaborative Management. Het onderzoek vormt de basis voor een proefschrift, wetenschappelijke artikelen en andere publicaties in professionele media.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond