Deel dit artikel
-

Western Union wil Bitcoins accepteren

Western Union, bekend van de geldtransfers, overweegt om ook Bitcoin en andere digitale betaalsystemen te accepteren. Dat meldt de Wall Street Journal.

Western Union heeft een studie laten verrichten naar wat klanten als betaalsystemen willen accepteren, en Bitcoin blijkt een van de wensen te zijn.

Deze digitale munt is sinds de crisis op Cyprus bezig aan een serieuze opmars. Was de virtuele munt in februari nog 15 euro waard, een dezer dagen werd de grens van 100 euro bereikt. Vooral vanuit de zuidelijke eurolanden is een stijgende vraag naar de munten te zien. Computers berekenen via een speciale formule hoeveel nieuwe Bitcoins er jaarlijks bij mogen komen. Nu zijn er zo’n 11 miljoen Bitcoins in omloop.

Bitcoins lijken dezelfde functie te vervullen als goud, maar experts waarschuwen wel voor een mogelijke koersval. De digitale munt is speculatiegevoelig en een gevaar voor hackers. Er bestaat ook al een idee voor een bankautomaat die met Bitcoins werkt.

Deel dit bericht

2 Reacties

Henny van der Pluijm

Het probleem met Bitcoins is, dat in tegenstelling tot goud, er wel degelijk meer van te maken is.

En dat er in de toekomst meerdere betaalsystemen bij kunnen komen die grote overeenkomst vertonen met Bitcoins.

Bitcoins is dus niet te vergelijken met goud, maar met gewone valuta.

henk van tijen

Bitcoin lijkt op goud in die zin dat er een quasi eindige voorraad van is (gaat zijn). Er kunnen idd bitcoinachtigen in het leven worden geroepen, maar die zullen iets anders moeten bieden, een competitive advantage. Dus je krijgt zoiets als zilver en palladium naast goud. Bitcoin is onvervalsbaar bitcoin en alleen al haar geschiedenis (sinds 2009) en reputatie zijn niet te klonen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond