Deel dit artikel
-

WhatsApp ontkent overnamegeruchten

WhatsApp maakte gisteren zelf een einde aan een dag vol wilde geruchten. Facebook gaat WhatsApp niet kopen, zo liet het bedrijf weten. ‘De geruchten hierover zijn feitelijk onjuist’. Website AllthingsD voegde daaraan toe dat er zelfs nooit gesprekken zijn geweest.

Op basis van een wel erg losse flodder van TechCrunch, dat ‘verschillende bronnen’ citeerde, maar nauwelijks details verschafte, namen honderden sites in de VS en daarbuiten gisteren het bericht over dat Facebook WhatsApp zou willen overnemen. Dat leek al een weinig geloofwaardig verhaal omdat Facebook zelf al een eind op weg is met zijn Facebook Messenger. Het nam niet weg dat allerlei publicaties lange verhalen publiceerden waarin de overname als zeer reëel werd gekenschetst. Maar weinig sites namen gisteren de moeite om het bericht te corrigeren.

Het is de zoveelste uit een reeks van loze geruchten dit jaar, die steeds vaker de (Amerikaanse) nieuwssites lijken te domineren. In september doken geruchten op dat Microsoft Yahoo zou willen overnemen, en vorige maand nog moest Facebook nog ontkennen dat er een zoekdeal met Yahoo was gesloten.

Een gerucht over de aankoop van de Duitse tv-fabrikant Loewe door Apple – overigens ook door Emerce overgenomen – zorgde er zelfs voor dat de aandelenkoers van het Duitse bedrijf met dertig procent steeg. Totdat de tv-fabrikant de geruchten als ‘totale onzin’ betitelde.

De geruchtenmolen rond nieuwe producten die Apple dit najaar lanceerde, bleek daarentegen weer behoorlijk accuraat. Het anders zo gesloten bedrijf heeft geen enkel detail geheim kunnen houden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas van der Veeken

Hopen dat het waar is. Dan kunnen we het gewoon blijven gebruiken.

Marc Duijndam

Zou het dan toch eBuddy zijn? 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond