Deel dit artikel
-

Willem Herselman (Tenfold) in cookieloze targeting

Oud Tenfold-directeur Willem Herselman is een nieuwe onderneming begonnen voor cookieloze targeting, Adinti. De voormalige tv-producent uit Laren heeft het online advertentieplatform Crumbtag overgenomen uit een faillissement.

Adinti – tijdelijk gevestigd in een Regus kantoor – is gebaseerd op het online advertentieplatform Crumbtag, dat enkele weken geleden failliet is gegaan. Volgens Adformatie werden de medewerkers niet meer betaald en zijn ook adverteerders gedupeerd.

Het systeem analyseerde grote hoeveelheden statistische informatie (dag van de week, uur van de dag, website,  pagina, positie van de banner, locatie van de gebruiker) en bepaalde real time welke display-advertentie werd voorgedraaid. Crumbtag draaide virtueel op Windows Azure. Men had aanvankelijk de MKB-adverteerdersmarkt op het oog.

Herselman heeft het systeem vrijwel in zijn geheel overgenomen, en naar eigen zeggen verder uitgebreid. Het platform analyseert dagelijks meer dan 250 miljoen impressies van Nederlandse internetsites waarbij alle beschikbare informatie real time wordt beoordeeld. Lokale adverteerders hebben de mogelijkheid om vanaf twee euro per dag te adverteren binnen een aan te geven regio.

Herselman was van 1990 tot 2003 directeur van het tv-bedrijf Tenfold, producent van programma’s als Eigen Huis en Tuin, Klussen en Wonen. Veronica Goes America, Brard Gaat Extreem en De Derde Man. Het bedrijf is werd in 2002 verkocht.

Met het faillissement van Crumbtag heeft Hesselman niets te maken, zegt hij. “Ik heb wat werkzaamheden voor ze gedaan en vond het een mooi systeem dat een aanvulling kan zijn op Google Ads”, zegt hij tegen Emerce. “Wat er bij het bedrijf precies mis is gegaan, weet ik ook niet. Aan het advertentieplatform ligt het zeker niet.”

Nog deze maand moet de nieuwe dienst van start gaan.

Deel dit bericht

3 Reacties

Adverteerder

Met het faillissement heeft meneer Herselman wel degelijk wat te maken. Hij was binnen CrumbTag operationeel en tevens aandeelhouder. Wij hebben zaken gedaan met deze onderneming, maar hebben hier een bittere nasmaak van.

Gedupeerde

L.S

De heer Herselman is volledig betrokken bij Crumbtag B.V. naast operationeel manager is hij ook aandeelhouder.

Er zijn velen beloften gedaan, echter is er niets nagekomen, Hetgeen wel nagekomen is zijn mijn betalingen. Maar hierover geeft de heer Herselman niet thuis.

Adinit is zijn vervolg stap, u bent gewaarschuwd

Alex Timmer

Inmiddels een campagne gedraaid bij Adinti.
Met grote tevredenheid!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond