Deel dit artikel
-

Yahoo en Pinterest kopen sociale aanbevelingsapps

Yahoo heeft de aanbevelingsapp Jybe overgenomen, die consumenten wijst op boeken, films en restaurants. De applicatie is vergelijkbaar met Yelp, maar zou nauwkeuriger moeten zijn. Ook Pinterest heeft een Yelp-kloon gekocht.

Beide producten doen precies hetzelfde: zij adviseren producten en diensten op basis van interesses van vrienden. Of zoals het door Pinterest gekochte Livestar het formuleert: ‘Get recommendations from the people you trust’.

Het is Yahoo blijkbaar vooral te doen om de mensen erachter. De appel valt namelijk niet ver van de boom. Jybe, gevestigd in het Californische Menlo Park, werd in 2011 opgericht door voormalige Yahoo-medewerkers. Arnab Bhattacharjee was ooit VP Yahoo! Search Technology (YST), en nam destijds Tim Converse, Christian Kunz, Sameer Paranjpye, en Karthik Krishnamurthy mee. De site is meteen gesloten, vermoedelijk wordt de app specifiek voor Yahoo omgebouwd.

Livestar is van Fritz Lanman, ooit van Microsoft, en tegenwoordig investeerder in bedrijven als Square en Getaround.  Hoeveel er betaald is voor het bedrijf is niet bekend gemaakt. De apps zijn meteen uit de roulatie genomen en het driekoppige technische team wordt naar Pinterest overgeheveld.

De acquisitie geeft eens te meer aan dat Pinterest zijn platform veel meer wil inzetten voor commerciële doeleinden. Steeds meer bedrijven gebruiken Pinterest om nieuwe producten en diensten onder de aandacht te brengen.

 

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond