Deel dit artikel
-

Zorgeloos internetten met eigen 3G-router

De Nederlandse startup Droam heeft er een concurrent bij: ook MyPrivateHotspot biedt een 3G-router aan voor ‘zorgeloos internetten’ in het buitenland.

Voor een ‘beheersbare prijs’ kunnen zakenreizigers en zonaanbidders volgens het Nederlandse bedrijf MyPrivateHotspot voortaan ;onbezorgd internetten; in 73 landen, waaronder heel Europa, USA, Canada, Zuid-Afrika, Egypte, Turkije, Maleisië, Hong Kong, China, Singapore, Taiwan, Indonesië, India, Australië, Nieuw Zeeland, Japan, Filippijnen en Ghana.

MyPrivateHotspot.com werkt niet met abonnementen, maar met een kleine 3G-router met het formaat van een hotelzeepje, inclusief een prepaid simkaart. Met MyPrivateHotspot in de broekzak of tas heb je volgens initiatiefnemer John Boot altijd je eigen privé WiFi-signaal, waar ook ter wereld. De kosten bedragen gemiddeld 0,275 per MB.

Het idee is niet nieuw. MiFi (My WIFi) diensten schieten wereldwijd als paddestoelen uit de grond, al zijn het vooral kleinere aanbieders die ermee aan de slag gaan. Ondernemer Phillip Actor verhuurt al enige tijd onder de productnaam Droam een apparaatje dat hetzelfde doet. Volgens Boot van MyPrivateHotspot zijn er belangrijke verschillen: “Wij verhuren geen 3G-router, die koop je en je kunt met een kaart overal internetten. Bij Droam moet je voor veel landen een apart kaartje hebben en na afloop van de reis moet je de router terugsturen.”

Nadeel is dat de router van MyPrivateHotspot. al gauw 149 euro kost, en voor wereldbereik is de router nog duurder.

Deel dit bericht

3 Reacties

Teun

even serieus, een concurrent is doorgaans een equivalente aanbieder. Deze club rekent 275 per GB en je moet zelf zorgen dat je je dingetje overeind houdt. Droam rekent 65 of 85 voor een GB en regelt alles voor je. Dat is appels en kaviaar vergelijken 🙂

JP

Zodra een provider zoals t-mobile of Vodafone die toch overal op de wereld zitten eens een betaalbaar Abo samenstellen waar je binnen je bundel op buitenlands mobiel internet gaat zitten gaat dit hele concept onderuit. Gezien dat de politiek dit meer en meer afdwingt voor europa en je voor andere continenten gewoon een locale simkaart kunt kopen zie ik hier op lange termijn geen toekomst in.

Johan

Teun heeft gelijk, het is een compleet ander product voor een andere doelgroep. Laatst vond ik wel iets vergelijkbaars, namelijk http://www.wereldwijdwifi.nl die ook MiFi’s verhuren. Ze zijn wat goedkoper maar bieden minder landen aan dan droam. Voor reizen naar Amerika biedt http://www.mifihuren.nl ook nog een oplossing, wel vrij prijzig helaas.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond