Deel dit artikel
-

Verlies voor Zynga minder dramatisch

Online spelbedrijf Zynga lijdt nog steeds verlies, maar het bloedbad van de afgelopen maanden lijkt voorbij. Het verlies per aandeel op een omzet van 231 miljoen dollar bleef beperkt tot 1 dollarcent per aandeel. Analisten vreesden 4 cent.

Het nettoverlies ging van 22,8 miljoen dollar een jaar terug naar 16 miljoen nu.  Zynga kampt wel met minder dagelijkse spelers. Dat waren er 39 miljoen, in plaats van de 72 miljoen een jaar eerder. Ook ten opzichte van het eerste kwartaal is er sprake van een groot aantal afhakers. De verhouding mobiel en desktop is resp. 16 en 23 miljoen.

De vooruitzichten zijn echter niet best: omzet zal ergens tussen 175 en 200 miljoen dollar uitkomen. Het nettverlies zou in het ergste geval wel eens 43 miljoen kunnen bedragen.

Het zijn de eerste cijfers die de nieuwe CEO Don Mattrick (ex-Microsoft XBox) mag presenteren, maar die heeft nog nauwelijks zijn stempel op de resultaten kunnen drukken. CEO Mark Pincus stapte enkele weken geleden op.

De verbeterde resultaten zijn deels te danken aan kostenbesparingen. In juni zette Zynga 18 procent van zijn personeel op straat. Het bedrijf, dat zich in het verleden vooral op Facebook richtte, concentreert zich nu veel meer op iOS en Android.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond