Deel dit artikel
-

Hoge vorderingen stockfotografiebureau voor Overstappen.nl afgewezen

Vergelijkingswebsite Overstappen.nl moet stockfotografiebureau Masterfile 290 euro betalen voor het plaatsen van een foto zonder toestemming, maar de bedragen die het bureau aanvankelijk vorderde zijn door de rechter van tafel geveegd. Een en ander blijkt uit een een dezer dagen gepubliceerd vonnis.

Aanvankelijk sommeerde Masterfile een vergoeding te betalen van 5380 euro inclusief een bedrag van 500 euro voor juridische kosten. Kort na ontvangst van deze brief heeft Overstappen.nl de betreffende afbeelding van haar site verwijderd. Over de vergoeding is men het echter niet eens geworden. Overstappen wilde niet meer dan 290 euro betalen.

Toen de zaak voor de rechter kwam, was de vordering al verlaagd naar 1340 euro. Het bedrag zou gebaseerd zijn op kosten voor het opsporen van inbreuk en inschakelen van derde partijen. Met die partijen waren forfaitaire vergoedingsafspraken gemaakt.

Overstappen bleef bij zijn standpunt dat de door Masterfile gehanteerde vergoedingen niet marktconform zijn. Dat vond de rechter ook. Alleen voor het verwijt van uitlokking door Masterfile (omdat de afbeeldingen zonder belemmeringen van haar site zijn te downloaden) zag de rechter onvoldoende aanwijzingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond