Deel dit artikel
-

Tieners lijken echt uitgekeken op Facebook

Opnieuw beweren onderzoekers dat jongeren Facebook vaker links laten liggen. Minder dan de helft van alle Amerikaanse tieners tussen de dertien en negentien jaar zegt het sociale netwerk nog te gebruiken.

Dit keer is het Piper Jaffray dat een teruggang constateert, en wel in het onderzoek ‘Taking Stock With Teens’. Jongeren geven voorkeur aan Instagram, gevolgd door Twitter en Facebook. Instagram is verder in populariteit gestegen. 76 procent van de ondervraagde tieners gebruikt het, 7 procent meer dan bij de laatste meting.  Google Plus speelt nauwelijks een rol in de beleving van jongeren.

Vorig jaar nog stelde Pew Research Center vast dat het met de exodus van tieners bij Facebook wel meeviel. Het aantal tienerprofielen bij Facebook was met 94 procent nog altijd het grootst. Het gebruik steeg zelfs nog.

Volgens Piper Jaffray zeggen jongeren ook dat ze minder online winkelen. Als ze het doen, staat Amazon bovenaan, op afstand gevolgd door Nike, met eBay en Forever21.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Bram Koster

Waar halen jullie die informatie vandaan? Na de doorklik naar Piper Jaffray valt er geen woord over Facebook te bekennen en ook niet in de press release over het rapport.

Bovendien wordt in dit stuk niet duidelijk wat de daling in het gebruik van Facebook nu is, want er wordt alleen gemeld dat minder dan de helft van de jongeren het nog gebruikt. Maar voor een daling moet je ook weten hoe veel het was, toch?

Hebben jullie het volledige rapport en daaruit niet alle informatie hier vermeld? Of hebben jullie andere informatie toegespeeld gekregen?

Ben benieuwd.

Bram Koster

Ah, ik zie dat de Washington Post de missende data wel vermeldt: http://www.washingtonpost.com/news/the-intersect/wp/2014/10/08/teens-are-officially-over-facebook/.

Bram Koster

En nog beter: Numrush heeft nóg meer info en vermeldt de link naar het hele onderzoek: http://numrush.nl/2014/10/09/tieners-verlaten-massaal-facebook-wederom/.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond