-

Het is heus, PayPal wil de ruimte in

Er zijn vragen die je al jaren bezighouden, maar waar je maar je maar geen antwoord op vindt. Eén daarvan moet zijn hoe we ooit zullen betalen in de ruimte. PayPal gaat antwoord geven op deze vraag in de vorm van PayPal Galactic. Serieus? Serieus. 

Het duurt nog een aantal maanden en dan vertrekt waarschijnlijk de eerste commerciële vlucht naar de ruimte. Toerisme in de ruimte moet ook voor de niet extreem rijken mogelijk worden bij Virgin Galactic van Richard Branson. PayPal wil de mogelijkheden verkennen van een interplanetaire economie. Als het moment daar is dat reizen in de ruimte bereikbaar wordt en een verblijf moet worden afgerekend of voedsel moet worden aangeschaft dan roept dat de vraag op hoe betalingen zullen worden verricht.

Het antwoord kent nog niemand en dat is precies de reden dat PayPal het gesprek over dit onderwerp wil starten. Met PayPal Galactic hoopt het bedrijf verschillende belanghebbenden rond te tafel krijgen. Met wetenschappers, het SETI Institute en de zogenaamde ‘Space Tourism Society’ wil het aandacht vragen voor de opkomende ruimtecommercie. Volgens PayPal zijn de vragen direct relevant. Astronauten, al dan niet werkzaam in de ruimte, moeten rekeningen op aarde kunnen betalen en ter plekke entertainment als muziek en e-boeken aan kunnen schaffen. Hoewel we al tientallen jaren de ruimte in gaan, verandert er wel degelijk iets. Zodra het verkeer richting de ruimte toeneemt en betalingen verricht zullen worden vraagt dat om regulering. Potentiële fraude en af te dragen belastingen vragen om juridische oplossingen.

De betalingsverwerker zegt dat dit de tijd is om om na te denken over de toekomst. “Het is onze intentie om PayPal de leidende partij te maken op dit gebied. We willen niet alleen op aarde de favoriete betaalmethode zijn maar ook buiten de aarde, in de ruimte en daar tussen.” Vooralsnog kan het niet anders dan als PR-stunt worden bestempeld. Het is nog maar de vraag of dit programma tot grote veranderingen gaat leiden. In ieder geval kunnen we niet zeggen dat ze het nalaten voor de troepen uit te lopen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond