-

Microsoft brengt geautomatiseerde videomarktplaats naar Europa

Microsoft Advertising heeft in Engeland een geautomatiseerd platform voor video-advertenties aangekondigd. Het Microsoft Video Network geeft toegang tot 350 uitgevers en deelt data van Nielsen, comScore en anderen.

Microsoft spreekt over een ‘zorgvuldig gecontroleerde marktplaats’, waarbij merken ‘hun campagnebereik kunnen optimaliseren en verrijken.’

In de afgelopen drie jaar zijn de bestedingen aan video bijna vervijfvoudigd (487 procent), volgens brancheorganisatie IAB. Europese adverteerders hebben volgens Adforms  RTB Trend Report Europe Q4 366 procent meer uitgegeven aan video-advertenties. Veertien procent, of 73 miljoen euro, van het Nederlandse displaybudget gaat al naar videoreclame. Een groot deel daarvan gaat naar YouTube

Engeland wordt het eerste land buiten de VS waar het netwerk van Microsoft wordt uitgerold. Of de rest van Europa gaat volgen is nog niet duidelijk, maar gelet om de groei van video-advertenties in landen als Spanje, Duitsland en Frankrijk is dat wel te verwachten.

De advertenties worden onder meer weergegeven via Microsofts eigen diensten als MSN, Outlook email, Bing en Skype.

Er zijn wel kapers op de kust. Advertentienetwerk BrightRoll heeft volgens The Guardian de belangrijkste architect achter Mail Online aangetrokken voor een soortgelijk project. BrightRoll is een van de grootste video advertentienetwerken in de VS. Sinds 2009 zitten ze in Engeland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond