-

Nederlandse travel startups om in de gaten te houden

In het eerste halfjaar van 2016 wisten travel tech startups wereldwijd bijna 1,5 miljard US dollar aan investeringen binnen te halen. In totaal vonden er 141 deals plaats. In Nederland zijn Bidroom, Tiqets en Polarsteps de travel startups om in de gaten te houden. Samen verkregen zij 5,7 miljoen dollar aan nieuw kapitaal in de eerste zes maanden van dit jaar.

Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse dataconsultancybureau CB Insights.

Opvallend is dat de VS de afgelopen vijf jaar minder dominant zijn geworden op het gebied van travel tech startups. In 2011 had de helft van de investeringsdeals betrekking op Amerikaanse bedrijven. Nu is dat 33 procent. Met name India, China, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn bezig met een inhaalslag.

investeringen travel tech startups

Zes miljoen voor Bidroom, Tiqets en Polarsteps

Nederland speelt een bescheiden rol in de wereld van travel startups, met drie vermeldingen voor het eerste halfjaar van 2016 in het overzicht van CB Insights. De Nederlandse hotel booking community Bidroom haalde op 23 juni jl. 1,14 miljoen dollar op bij een onbekende investeerder.

Tiqets maakt het reisorganisaties mogelijk om extra inkomsten te genereren door de verkoop van tickets voor excursies, sportwedstrijden, theatervoorstellingen, enzovoorts. Sinds de start in 2013 heeft het Amsterdamse bedrijf 5,45 miljoen dollar aan investeringen opgehaald, waarvan 4 miljoen dollar in maart van dit jaar van Capital Mills.

Polarsteps houdt de route van de reiziger offline bij en verwerkt deze zodra er weer verbinding met internet is tot een soort online dagboek met foto’s en locaties, dat gedeeld kan worden met vrienden en familie. Polarsteps heeft eveneens in maart 560.000 dollar verworven van Silver Point Ventures en TMG.

Vorig jaar vonden er tien interessante deals plaats in Nederland, waarvan drie overnames: die van Toogethr door Calendar42, GoBoat door Wildschut Adviesgroep en Pyton door Amadeus.

startups investeringen

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond