Deel dit artikel
-

Pinterest promoters zonder werk na ‘spamklem’

Sociaal platform Pinterest heeft onlangs de bezem gehaald door affiliatelinks om zelf meer te kunnen verdienen via een koopknop die binnenkort moet verschijnen. Als gevolg hiervan is een groot aantal marketeers of influencers brodeloos geworden.

Het blog Digiday vertelt het verhaal van Jessica Dunn, die voor zwangerschapsverlof geen compensatie kreeg en een alternatieve inkomstenbron aanboorde. Ze verdiende 5000 dollar per maand met het plaatsen van foto’s of pins op Pinterest. Dat kostte haar wel 40 uur in de week, maar het was makkelijk te combineren met de opvoeding van haar kind.

Nu is al haar content die ze gedurende anderhalf jaar heeft opgebouwd als spam aangemerkt en is ze brodeloos geworden. Haar opdrachtgevers betaalden alleen uit als er verkeer naar sites werd gegenereerd.

Een bedrijf als HelloSociety dat dit soort influencers inhuurt, zegt dat de meest actieve Pinterest-gebruikers ten onrechte aan de kant zijn geschoven. En voor de meesten was dit werk hun enige bron van inkomsten.

Pinterest zegt dat het geen probleem heeft met gebruikers die worden betaald door adverteerders, maar die moeten dan bijvoorbeeld voor een merk een pagina onderhouden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond